Хавайският щатски сенатор Ангъс Маккелви, който представлява опустошения град Лахайна и загуби

...
Хавайският щатски сенатор Ангъс Маккелви, който представлява опустошения град Лахайна и загуби
Коментари Харесай

Опустошителните пожари на Хавай: Властите в Мауи призоваха за по-мащабна помощ

Хавайският щатски сенатор Ангъс Маккелви, който представлява опустошения град Лахайна и загуби личния си дом в горските пожари на Мауи, разказа ужасна обстановка на острова и прикани за " незабавна и по-мащабна помощ “, предава CNN.

Той е подчертал, че без мобилна телефонна услуга локалното държавно управление няма метод да изпрати известия до жителите, с цел да ги уведоми къде има налична помощ.

Щатският сенатор е похвалил федералните дейности до момента и е декларирал, че току-що оповестената декларация за бедствие от президента Джо Байдън ще бъде " сериозна “. " Но в последна сметка Хаваите се нуждаят от още по-голяма помощ ".

" Отговорът е съответен, само че би трябвало да бъде по-бърз “, е подчертал Маккелви, добавяйки: " Имаме потребност от още по-мащабен отговор и то незабавно “.

Основните потребности на острова включват възобновени връзки, гориво и храна. Сенаторът също по този начин е помоли бъдещите гости да анулират пътуванията си до Лахайна или други места в западен Мауи, макар че островът като цяло към момента е " отворен за работа “.

" Невъзможността за връзка по телефона единствено ускорява ужаса за жителите ", е изтъкнал Маккелви.

" Опустошението и починалите, и загубата, и въпросите – неналичието на връзка води до друго нещо: има доста хора, които се тревожат до гибел за своите близки и може да не знаят дали са добре или не, " той сподели.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР